Toner fra barokken22.10.2022

Kl. 19:30

Til denne koncert vil solofløjtenist fra det kgl. kapel, Joachim Becerra Thomsen sammen med den svenske cembalist Marcus Mohlin spille det bedste fra barokkens toner. Programmet vil bestå af varieret musik for fløjte og cembalo, og vil vise de forskellige perioder og stilarter fra tysk, italiensk og fransk barok. Musikerne vil fortælle om deres instrumenter og barokkens traditioner og spillestile undervej.


Koncerten transmitteres af DR P2


Program:

Jean-Marie Leclair (1697-1764)

Sonate i e-mol 


Wilhelmine af Preussen (1709-1758)

Sonate i a-mol


Johan Joachim Quantz (1697-1773)

Sonate i D-dur nr. 277 


Pause


Élisabeth Jacquet de La Guerre (1665-1729)

Sonate nr. 1 i d-mol 


Anna Bon di Venezia (1738-1769)

Sonate nr. 1 i C-dur 


Johan Sebastian Bach (1685-1750)

Sonate i h-mol 


Om musikerne:

Joachim er 1. solofløjtenist i Det Kgl. Kapel og tidligere solofløjtenist i Los Angeles Chamber Orchestra og Finlands Radio Symfoniorkester og har optrådt i Europa og USA med en lang række andre orkestre og kammerensembler. Han har været gæstesolofløjtenist i blandt andre Philharmonia Orchestra London, City of Birmingham Symphony Orchestra, Danmarks Underholdningsorkester, Det norske Kringkastingsorkestret, etc. Joachim er modtager af en række priser og legater, både herhjemme og i USA. Han studerede på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med special-studier i tidlig musik-opførselspraksis, og senere afsluttede han et Artist Diploma fra Colburn School i Los Angles. Joachim Becerra Thomsen er Yamaha Performing Artist. 


Marcus Mohlin er født i 1989 i Stockholm. Han begyndte at spille klaver som seksårig, og blev senere introduceret til cembaloet da han deltog i et skoleprojekt under ledelse af Peter Spissky, koncertmester hos Concerto Copenhagen. Marcus studerede cembalo under Mayumi Kamata og Ulf Söderberg i tidlig musikafdelingen (Collegium Musicum) på musikkonservatoriet i Stockholm. Han deltog i sin studietid i masterclasses med Ton Koopman og Rinaldo Alessandrini.
Idag arbejder Marcus som freelance musiker og spiller koncerter over hele Europa. Han har spillet med store navne inden for barokmusikken, bl.a. Lars-Ulrik Mortensen, Rachel Podger, Alfredo Bernadini, Jordi Savall, og har været inviteret til at spille med orkestre og ensembler i Skandinavien, bl.a. Stockholm Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkesteret Drottningholms Barokensemble, Concerto Copenhagen og DR Symfoniorkesteret.


Novo Quartet og 

Brahms Klarinetkvintet


19.11.2022

Kl. 19:30

Til denne koncert vil vi præsentere en af de mest spændende navne på den unge danske kammermusikscene. Novo Quartet har allerede vundet priser ved flere internationale konkurrence bl.a. Trondheims internationale kammermusikkonkurrence. Kvartetten vandt P2 konkurrencen i Danmarks Radio i 2020.


Til denne koncert vil de slå sig sammen med medstifter af Allerød Koncertforening, klarinettist Martin Kejser og fremføre Johannes Brahms fantastisk smukke klarinetkvintet.


Læs mere om Novo Quartet her


Maurice Ravel (1875-1937): Strygekvartet i F-dur (1903)


*Pause


Johannes Brahms (1833-1897): Klarinetkvintet i H-mol, op.115 (1891)

Julekoncert med Frederikke Kampmann


11.12.2022

Kl. 15:00

OBS Søndagskoncert

Velkommen ti lJulekoncert i Allerød Koncertforening. Denne eftermiddagskoncert vil vi bringe publikum i julestemning sammen med den skønne sopran Frederikke Kampmann og pianist Louise Schrøder.Kom til en dejlig koncert med lige dele skøn klassisk julemusik og forskellige overraskelser.


Om musikerne:


Frederikke Kampmann, sopran

Frederikke er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. 

I årene 2011-2017 var Frederikke bosat i Wien og var blandt andet medlem af det prestigefyldte “Junges Ensemble” på Theater an der Wien. 

Herhjemme har Frederikke sunget med samtlige landsdelsorkestre og hun er en efterspurgt operasolist.

I 2013 modtog hun prisen for “Årets unge operatalent” ved Copenhagen Operafestival og i 2015 vandt hun 3. Prisen samt prisen for bedst fremførte danske sang i Copenhagen Lied-Duo Competition med pianist Mehrdokht Manavi.


Louise Schrøder:

Louise er uddannet pianist med speciale i akkompagnement og repetition fra Syddansk Musikkonservatorium i 2006 ved Tove Lønskov og Marianna Shirinyan.

Fra 2006-2016 var Louise Schrøder pianist/musikalsk leder samt en del af den daglige ledelse i turnékompagniet Den Rullende Opera. Et kompagni, der havde som formål at opføre komisk opera på nye måder og i intime rammer.

Som akkompagnatør og repetitør har Louise erfaring fra bl.a. Det Kgl. Teater, Den Ny Opera, Copenhagen Operafestival (operaen Silent Zone,”årets koncertøjeblik 2018, P2”, Nordkraft 2021), SlotsOperaen (Tosca, 2018) og Den Jyske Opera/Aarhus Teater (Dracula, 2020).

I korsammenhænge hos bl.a. DR KoncertKoret, Mogens Dahl Kammerkor, Holmens Kantori, Kammerkoret Camerata og Graabrødre Kammerkor.

Derudover fungerer hun som akkompagnatør og pianist til auditions, korrepetition, kammeropsætninger og liedkoncerter


Nytårskoncert med Mathias Heise


07.01 2023

Kl. 19:30

Allerød Koncertforening byder 2023 velkommen med et brag af en nytårsjazzkoncert. Vi har inviteret den unge mundharpevirtuos Mathias Heise, og med sig har han nogle af de bedste danske jazzmusikere, bl.a. et gensyn med bassist Matthias Petri, som spillede med Nikolaj Bentzon i den forgange sæson.

Læs mere om Mathias Heise


Der er ikke mange unge musikere, der har vist så store beviser på deres talent som Mathias Heise. Ikke alene er han blevet kåret som verdensmester i kromatisk mundharpe, han har også vundet store musikpriser; Kronprinsparrets Stjernedryspris, 'Årets Nye Jazzstjerne' og Ben Webster Prisen. Han er en alsidig musiker, der arbejder på tværs af forskellige stilarter og hele tiden er på udkig efter nye udfordringer. Han har udgivet tre anmelderroste albums med sin fusionsgruppe Mathias Heise Quadrillion, han står i spidsen for en moderne jazz kvintet, han har skrevet, arrangeret og indspillet et album med DR Big Bandet og han har spillet med navne som David Sanborn, Billy Cobham, Jeff Tain Watts, Hugo Rasmussen, Niels Lan Doky, og mange flere.

Med sig har han en nøje udvalgt gruppe af fantastiske danske jazzmusikere.


Line-up:

Mathias Heise - kromatisk mundharpe og klaver

Pelle von Bülow - guitar

Matthias Petri - kontrabas

Jeppe Gram - trommer

Bo Skovhus og Schuberts Winterreise18.02.2023

Kl. 19:30

Allerød Koncertforening er meget stolte af at kunne præsentere en af verdens skønneste operasangere, den danske bariton Bo Skovhus.

Bo Skovhus har sunget på alle de største operascener i verden, bl.a. Metropolitan i New York, La Scala i Milano, Wiener statsoper og man kunne blive ved.

Bo Skovhus bruger også en stor del af sit virke på Lied-musikken, og sammen med den østrigske dirigent og pianist Stefan Vladar vil de dykke ned i Schuberts geniale musik ved denne koncert.


Læs mere om Bo Skovhus


Program:
Franz Schubert (1797-1828): Winterreise, op.89 (1827)


Koncerten spilles uden pause

"Musik til tidens ende"

Københavns Klarinettrio og

Kern Westerberg25.03.2023

Kl. 19:30

Københavns Klarinettrio og violinist Kern Westerberg har slået sig sammen om et spændende projekt med Olivier Messiaens mesterværk “Kvartet til Tidens Ende” som omdrejningspunkt.

Koncertens 3 værker vil på hver deres måde fortælle historien om musikken før, under og efter 2. verdenskrigs rædsler.

Programmets første afdeling vil være Messiaens samtidige komponistkollegaer Bela Bartok og Sulkhan Tsintsadze. Disse værker er inspireret af folkemusikken i Østeuropa. Efter pausen spilles Olivier Messiaens religiøse mesterværk, skrevet og uropført i KZ lejr under 2. verdenskrig.


Program:

Sulkhan Tsintsadze (1925-1991): 5 pieces on Georgian folk themes for cello and piano (1950)

 1. Villain's Song on a Carriage
 2. Tchonguri (Chonguri)
 3. Sachidao
 4. Nana
 5. Dance Tune


Bela Bartok (1881-1945): Kontraster for klarinet, violin og klaver (1938)

 1. Verbunkos (Recruiting Dance)
 2. Pihenő (Relaxation)
 3. Sebes (Fast Dance)


*pause


Olivier Messiaen (1908-1992): Kvartet til tidens ende (1941)

 1. "Liturgie de cristal" (Krystal liturgy)
 2. "Vocalise, pour l'Ange qui annonce la fin du temps" (Vocalise, for englen som annoncerer tidens ende)
 3. "Abîme des oiseaux" (Fuglenes afgrund)
 4. "Intermède" (Interludium)
 5. "Louange à l'Éternité de Jésus" (Lovprisning af Jesu evighed)
 6. "Danse de la fureur, pour les sept trompettes" (Raseriets dans, for de syv trompeter)
 7. "Fouillis d'arcs-en-ciel, pour l'Ange qui annonce la fin du temps" (Virvar af regnbuer, for englen som annoncerer tidens ende)
 8. "Louange à l'Immortalité de Jésus" (Lovprisning til Jesu udødelighed)


Om musikerne:

Kern Westerberg (f. 1993) er en dansk violinist. Han debuterede i maj fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium efter tidligere studier på Edsberg Manor i Stockholm.
Kern er modtager af bl.a. Léonie Sonnings Talentpris, Augustinus Fondens Jubilæumsuddeling samt en række andre priser og legater. Han debuterede som 12-årig med DR Symfoniorkester og DR Underholdningsorkester, og har siden slået sit navn fast som en efterspurgt solist og kammermusiker på festivaler, i musikforeninger samt koncertsale over hele Danmark og i udlandet. Kern Westerberg er idag fastansat som 1.violinist i DR Symfoniorkester.


Københavns Klarinettrio er startet i juli 2020 og består af 3 unge ambitiøse musikere.
Trioen spillede deres første koncerter i efteråret 2020 i bl.a. Koncertkirken på Nørrebro for en fuld sal.

Københavns Klarinettrio har siden spillet koncerter i bl.a. Musikhuset København, Odense Domkirke og Allerød Koncertforening. Engagementer i 2022/23 inkluderer bl.a. koncerter i Mantziusgården i Birkerød, Roskilde Musikforening og den historiske Fanefjord kirke på Møn.

Læs mere om Københavns Klarinettrio


Carsten Dahl Solo22.04.2023

Kl. 19:30

Afslutning koncert i Allerød Koncertforening vil være med den virtuose danske jazzpianist Carsten Dahl.

Carsten Dahl anses i dag for at være en af de mest innovative og geniale improviserende musikere. Hans vidtrækkende talent lader til at være ubegrænset. Med et frit udtryk i jazztraditionen og et nærmest skræmmende niveau i originalitet og narrativ evne, komponerer han desuden orkesterværker og fungerer som multiinstrumentalist på egne produktioner. Gennem tiden har han medvirket på mere end 300 CD'er, vundet utallige priser, heriblandt Ben Webster Prisen og flere Danish Music Awards, og modtaget en strøm af lovord fra anmeldere verden over.

I december 2019 blev portrætfilmen "Det forbandede talent" om Carsten Dahl sendt på DR K. I filmen skildrer instruktør Andreas Bøggild Monies mennesket bag musikeren med det gudsbenådede talent. 


Læs mere om Carsten Dahl

Afholdte Koncerter:

10.09.2022

ÅBNINGSKONCERT


Andreas Brantelid / Christian Ihle Hadlan


Program:

Beethoven 3 variationsværker:

- 12 Variations in G Major on See the conqu'ring hero comes from Handel's Judas Maccabaeus, WoO 45

- 12 Variations on Ein Mädchen oder Weibchen from Mozart's Die Zauberflöte in F Major, Op. 66

- 7 Variations on Bei Mannern, welche Liebe fuhlen from Mozart's Die Zauberflöte, WoO 46


Kodaly: Sonatine for cello og klaver op. 6

Debussy: Sonate for cello og klaver

Frank Bridge: Cellosonate

1. sæson 2021/22:

18.09.2021

ÅBNINGSKONCERT


Koncert med Trio con Brio


Program:

Sven-David Sandström: Four Pieces for piano trio (Skrevet til Trio con Brio)

Ludwig van Beethoven: "Geistertrio" i D-dur op. 70/1  

*Pause

Pyotr Ilyich Tjajkovskij: Klavertrio i A-mol op.50, "Til minde om en stor kunstner"

09.10.2021

Den klassiske koncertpianist


Koncert med Gustav Piekut


Program:

Leoš Janáček: V mlhách (In the mists) (1912)

Ludwig van Beethoven: Piano sonata nr. 31, A-flat major, op. 110


*Pause


Alexander Scriabin: Piano sonata nr. 10, op. 70 (1913)

Alexander Scriabin: Poëme vers la Flamme, op. 72 (1914)

Sergej Rachmaninoff: Piano sonata nr. 2, b-flat minor, op. 36

06.11.2021


Koncert med

Nikolaj Bentzon Trio


Nikolaj Bentzon: Klaver

Matthias Petri: Bas

John Riddell: Trommer

11.12.2021


Julekoncert med Sofie Elkjær og

James Sherlock


Program bestående af bl.a uddrag fra Gounod´s Faust, La Bohemè og julens melodier

12.02.2022


Koncert med Duo Kolarova/Ulrikkeholm


George Enescu: Cantabile et presto (1904)

J.S. Bach: Fløjtesonate nr. 1 i h-mol BWV 1030 (1736-37)

Jacob Ter Veldhuis - Garden of Love (2002)


*Pause


Philippe Gaubert - Madrigal (1908)

Wolfgang Amadeus Mozart - Rondo i D-dur K184 (1781)

Francis Poulenc - Sonate for fløjte og klaver (1957

12.03.2022


Koncert med Ensemble Prisme


Friedrich Kuhlau (1786-1832): Grand Trio i g-dur, opus 119, for fløjte, cello og klaver (1831)

Anders Koppel (1947-): Movement (2018)


pause


Johannes Brahms (1833-1897): Trio i a-mol opus 114 for klarinet cello og klaver (1891)

Gabriel Fauré (1845-1924): Pavane, op. 50 (1887)

23.04.2022


Koncert med Københavns Klarinettrio


Hilda Sehested (1858-1936): Fyenske Billeder (1920)

Martin Stauning (f. 1982): i corridoi oscuri

Nyskrevet værk komponeret til Københavns Klarinettrio (2022)

*Pause

Alexander Zemlinsky (1871-1942): Trio i D-mol, op.3 (1896)

21.05.2022


Cæcilie Norby og Lars Danielssen


"Just the two of us"


Afslutningskoncert på første sæson i Allerød Koncertforening