Jazztrio af international kaliber


06.11.2021

Kl. 19:30

Koncert med

Nikolaj Bentzon Trio

Bentzontrioens musik er stor-swingende og kraftfuld. Han komponerer som få og har også øje og øre for sine musikalske slægtsreferencer. Den eviggrønne All-American Songbook er altid ved hånden og han supplerer ofte sit klaverspil med sin charmerende, fortællende Jamie Collum-agtige vokal. Både i og mellem numrene.

Med sig bringer Bentzon de to unge himmelstormere, Matthias Petri og John Riddell. Petri (født 1991) har i en del år efterhånden været en fast del af Bentzons trio, men er tillige en meget efterspurgt del af den danske bassistelite.
John Riddell (født 1995) er på rekordtid blevet “the one to watch” blandt danske trommeslagere og er for nylig blevet engageret som navnkundige Aarhus Jazz Orchestras faste trommeslager, efter stillingen har været ubesat i en del år.

Med Bentzon som underholdende og uhøjtideligt musikalsk midtpunkt kan man sætte sig til rette blandt nogle af musikhistoriens højdespring i nye tilløb, afsæt, vendepunkter og nedslag.
Om Nikolaj Bentzon:

Efter studier ved Berklee College of Music, Boston, 1983-86 debuterede Nikolaj Bentzon i 1989 netop i trioformat med albummet ”Pianoforte” og udgivelsen vakte stor opmærksomhed i presse og musikmiljø. Siden de tidlige triodage med efterfølgende 8 udgivelser er det blevet til i alt 22 udgivelser i eget navn, deriblandt 6 med hans jazzfunk-gruppe, Bentzon Brotherhood.

Indimellem har der været store produktioner og udgivelser med både big band og symfoniorkester, men også intime udspil som f.eks. hans soloudgivelse ”12 Songs for Mature Lovers”, hvor han selv besynger kærlighedslivets genvordigheder.
En anden hovedstrøm var hans lange engagement med DR Big Band – både som pianist og dirigent. Det har kastet en personlig big band-enterprise af sig, som har bragt ham mange steder rundt i verden - f.eks. med hans suiter ”1001 Arabian Jazz Nights”, ”Døgnscenerier” og ”Big Band Jazz Funk Blowout”. Hans virke som dirigent og komponist bringer ham til stadighed rundt blandt diverse etablerede orkestre og ensembler. Det er ikke uden grund, at Politiken indledte omtalen af hans 50-års fødseselsdag med overskriften ”Jazzens Danske Jetfly”.


Besøg Bentzons Youtube-side og oplev diverse optagelser fra Bentzons mange musikalske initiativer:


https://www.youtube.com/user/nikolajbentzon/videos?view_as=subscriber

Syng Julen ind i Tonnasalen


11.12.2021

Kl. 19:30

Julekoncert med bl.a. sopran Sofie Elkjær Jensen og pianist James Sherlock

Allerød Koncertforening er glad for at kunne byde velkommen til vore første julekoncert. Til koncerten er vi heldige at kunne byde velkommen til sopran på Den Kongelige Teater Sofie Elkjær Jensen og den internationalt anerkendte pianist James Sherlock. Aftenens program vil blive en hyggelig blanding af julens sange og det bedste fra operaens verden. Koncerten vil også indeholde flere spændende gæsteoptrædener. Med andre ord er dette en koncert man skal opleve. Kom i rigtig julestemning i Tonnasalen sammen med Allerød Koncertforening.


Om Sofie Elkjær Jensen:

Sofie Elkjær Jensen er født og opvokset i Slagelse. Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet. Medstifter af operakompagniet ”nontardar”. 

Sofie fik i 2010 sin debut på Det Kongelige Teater som Papagena i Mozarts Tryllefløjten, har siden gæstet teatret hver sæson og blev i sommeren 2016 fastansat i teatrets solistensemble. Sofie havde i 2011 debut på Theater Kiel, med Royal Scottish National Orchestra i Glascow og på Den Jyske Opera som Zerlina i Mozarts Don Giovanni. I 2017 vendte hun tilbage til Den Jyske Opera i operaen ”Intet” af David Bruce. Hun har været en fast bestanddel af Copenhagen Opera Festival siden dens begyndelse i 2009, og har blandt andet lavet koncerter med CPH PHIL, Operettebåden og Romeo et Juliette.

Sofie har modtaget en række legater og priser siden hendes debut. Senest kan nævnes Niels-prisen, Ålborg Operapris, Else Brems Rejselegat, Sonninglegat, to Reumertnomineringer for Årets Sanger og Musikanmelderringens Kunsterpris.


På Det Kongelige Teater har man de sidste sæsoner kunne opleve Sofie i førende partier som Gilda i Verdis Rigoletto, Susanna i Mozarts Figaros Bryllup, Musetta i Puccinis La Boheme, Adele i J. Strauss’ Flagermusen, Åse i Heises Drot og Marsk, Madame Mao i Adams Nixon in China og senest som Micaela i Bizets Carmen og Gerda i Hans Abrahamsens Snedronningen.Om James Sherlock:

Britiske/Irske James Sherlock er en international anerkendt pianist og dirigent, som optræder med tidens bedste sangere, som f.eks Angelika Kirchschlager. De to har turneret i Europa og er snart aktuelle med en CD-udgivelse af Schubert’s ”Winterreise”.

James har gennem en årrække været Dame Shirley Bassey’s Music Director og sammen har de lavet talrige koncerter og indspilninger. 


James er uddannet pianist fra Guildhall i London, men bliver til sommer færdiguddannet som dirigent fra Sibelius Academy og arbejder samtidig til daglig som dirigent på Det Kongelige Teater, Glyndebourne, Opera Garnier og for Helsinki Radiosymfoniorkester.

James er dansk gift, Liverpoolfan og vinterbader. 


 

Nytårsjazz med Cæcilie Norby


15.01.2022

Kl. 19:30

Nytårsjazz med Cæcilie Norby og Lars Danielsen

"Just the two of us"

Første koncert i 2022.

Kom til en festlig nytårskoncert med den fantastiske sangerinde Cæcilie Norby og hendes mand, bassisten Lars Danielsen.

Cæcilie Norby og Lars Danielsson beundres hver især for deres utrolige musikalske alsidighed, hvor de på fornemmeste vis formår at lave STOR musik "Just the two of them!!".


Cæcilie Norby og Lars Danielsson har siden deres udgivelse af "Just the Two of Us" i 2016 høstet bragende live- og albumanmeldelser i ind- og udland for deres unikke sammenspil.

Duoen formår som ganske få at tryllebinde publikum fra første færd.


Publikum kan se frem til fortolkninger af klassikere af bl.a. Cohen, Mitchell, og Bowie samt improvisationer og egne kompositioner - alt fremført afvekslende, nytænkende og overdådigt musikalsk.


Allerød Koncertforening ønsker at ønske godt nytår ved at byde på et glas bobler og et stykke kransekage til denne festlige koncert.

 

Fløjteaften i Tonnasalen


12.02.2022

Kl. 19:30

Koncert med Duo Kolarova/Ulrikkeholm

Mere info følger

Prisme i Tonnasalen


12.03.2022

Kl. 19:30

Ensemble Prisme og Jonathan Siahaan


Ensemble Prisme blander kvartet og trio, moderne og klassisk. Ensemblet består af den noget utraditionelle instrument sammensætning: Utrilla Gudiksen fløjte, Martin Kejser klarinet, Anders Öberg cello og Jonathan Siahaan klaver, og har inden for de sidste 3 år fået skrevet 5 kvartetter af nogle af de mest interessante nordiske komponister.

Koncerten i Tonnasalen bliver dog hovedsalig klassisk, med Brahms ikoniske klarinettrio for klarinet, cello og klaver og Phillip Gauberts impressionistiske perle for fløjte cello og klaver som omdrejningspunkter. Der vil komme smagsprøver på nogle af de nye kompositioner, som alle netop er indspillet, og udkommer i maj måned 2022. 


Mere info om Ensemble Prisme på ensembleprisme.dk


Program:


C. Saint-Saëns: Tarantelle opus 6 for fløjte, klarinet og klaver


J. Brahms: Klarinettrio i a-moll, Op. 114 for klarinet, cello, klaver

Phillipe Gaubert Trois Aquarelles (1921) for fløjte, cello og klaver

John Frandsen Barock’n Roll 2018, (uddrag)


Sunleif Rasmussen Four Dorian Gardens 2020, (uddrag)

Københavns Klarinettrio


23.04.2022

Kl. 19:30

Københavns Klarinettrio og Martin Stauning


Afslutningskoncerten på Allerød Koncertforenings første sæson bliver med Københavns Klarinettrio. Trioen er et helt nyt spændende ensemble i Danmark. Denne koncert bliver en ekstra speciel aften. Den danske prisvindende komponist Martin Stauning har skrevet et nyt værk til Københavns Klarinettrio, og denne koncert vil være værkets verdenspremiere.

Vi takker for en skøn sæson og glæder os til den næste sæson 2022/23.


Præcist program følger


Om Københavns Klarinettrio:
Trioen blev dannet i sommeren 2020. Ensemblet består af soloklarinettist i Livgardens Musikkorps, Frederik von Würden, solocellist i Cph Phil Theodor Lyngstad og koncertpianistinde Petya Hristova. Med baggrund i Norge, Bulgarien og Danmark og studier i Rusland, Tyskland, USA, Norge og Danmark har trioen en stor erfaring og international kapacitet.

Københavns Klarinettrio havde deres debutkoncert i Koncertkirken på Nørrebro i September 2020 med stor succes og en fuld sal. Trioen spiller et bredt repertoire spændende fra kernerepertoiret af Brahms og Beethoven til ny musik af Per Nørgaard og Jörg Widmann. 

Københavns Klarinettrio er et alsidigt ensemble og spiller repertoire både for de 3 instrumenter, men blander også på kryds og tværs. Trioen ønsker på denne måde at vise kammermusikkens mangfoldighed og instrumenternes store spændvidde.Afholdte Koncerter:

18.09.2021

ÅBNINGSKONCERT


Koncert med Trio con Brio


Program:

Sven-David Sandström: Four Pieces for piano trio (Skrevet til Trio con Brio)

Ludwig van Beethoven: "Geistertrio" i D-dur op. 70/1  

*Pause

Pyotr Ilyich Tjajkovskij: Klavertrio i A-mol op.50, "Til minde om en stor kunstner"

09.10.2021

Den klassiske koncertpianist


Koncert med Gustav Piekut


Program:

Leoš Janáček: V mlhách (In the mists) (1912)

Ludwig van Beethoven: Piano sonata nr. 31, A-flat major, op. 110


*Pause


Alexander Scriabin: Piano sonata nr. 10, op. 70 (1913)

Alexander Scriabin: Poëme vers la Flamme, op. 72 (1914)

Sergej Rachmaninoff: Piano sonata nr. 2, b-flat minor, op. 36